pondělí 27. června 2011

Ubytování

Přeskočím-li možnost, že jste millionáři, kteří si do Whistleru přijeli zařídit luxusní letní či zimní rezidenci. Třeba jako Arnold Alois Schwarzenegger. Ano opravdu je to tak. Alois! :) Tak pak jste pravděpodobně lidé, kteří přijeli do Whistleru na dobu určitou a hledáte dočasné ubytování.

Možností je několik...
  1. Pronájem bytu v centru města, či blízkém okolí. Výhodou téhle možnosti může být dostupnost do centra města (pokud najdete dobré místo) a tím pádem nemusíte řešit náklady na dopravu. Kromě jiného je plusem i  komfort bydlení. Kdy máte možnost využívat posilky, nebo bazén dle libosti. Nevýhodou je vyšší cena, která je závislá na tom, zda se Vám podaří naplnit byt dalšími nájemníky. Pokud ano, tak počítejte, že se cena za měsíc pohybuje kolem 500 CAD / osobu.
  2. Bydlení v hotelu, nebo chatách. Super drahá záležitost, tuhle možnost jsem nezjištoval, protože je pro normální smrtelníky příliš drahá. Například jedna noc v Fairmont chateau Whistler vyjde na zhruba 200 CAD. 
  3. Bydlení v hotelu, jako zaměstnanec. Výborná varianta, která je výhodná z několika hledisek. Hotely platí dobře a o zaměstnance se starají. Bydlení je komfortní, můžete využívat zdarma všech vymožeností hotelu (posilovna, bazény, atd.). Pravděpodobně nebudete nikdy pozdě v práci. Pokud máte zájem pracovat ve whistleru déle než je jednu sezónu a mít stabilní příjem a jistotu, že o práci nepřijdete tak snadno jako v jiných odvětvích, pak jsou hotely to právé. Nicméně i hotely můžou nabírat zaměstnance "pouze" na sezónu. Cena ubytování se pohybuje mezi 450 - 600 CAD / měsíc.
  4. Bydlení "ala kolej" pokud pracujete pro Whistler Blackcomb. Touto cestou jsem šel já. A dá se říct, že pocity mám smíšené. Bydlí se v budovách, které připomínají vysokoškolské koleje. Jeden byt je rozdělen na dva pokoje a "obývák" spojený s kuchyní a sociálním zařízením. V ložnicích se spí na palandách. Bohužel matrace jsou často delší než palanda, takže se různě kroutí. Moje matrace vytvářela tvar písmena U, stejně jako moje páteř po několika bezesných nocích strávených na ní. Pokoj obývají až čtyři lidé. Nevýhodou je nulové soukromí a časté konflikty, pokud si spolubydlící nepřijdou na chuť. Na druhou stranu, kamarádi jsou relativně blízko a o párty na společenských místnostech nikdy nouze. Cena okolo 300 - 450 CAD / měsíc.
  5. Stan. Přes léto se dá spát venku i ve stanu. Upřímně, viděl jsem to dělat jen jednoho člověka, co čert nechtěl, byl to chemický inženýr z Čech. Náklady na táboření jsou pochopitelně velice nízké. Rizikem je ale prochladnutí během jarních nocí. Navíc vás ještě může přijít navštívit méďa či jiná zvěř a to už si většina cestovatelů raději připlatí za jinou, výše zmíněnou variantu nocování...

Žádné komentáře:

Okomentovat